fbpx

Kan man dø af vitamintilskud?

Som forbruger kan det være meget svært at finde hoved og hale i, hvordan man skal forholde sig til vitaminer og mineraler. Vi giver dig i dette blogindlæg bedre forudsætninger for at danne en holdning til emnet.

Der bliver løbende skrevet artikler og nyheder om vitaminer og mineraler – både af dem, som sværger til det, og af dem, der mener, at det er penge ud af vinduet og ligefrem kan være sundhedsskadeligt.

Som hovedregel er det altid godt at bruge sin sunde fornuft.

Almindelige mennesker kan næppe gennemskue de forskellige parametre, det kræver for at finde ud af, om en artikel/undersøgelse er bestilt arbejde eller lavet af en person uden personlig interesse i et resultat i en bestemt retning.

Hvor er vores holdning funderet?

Med den viden vi har fået efter vores uddannelse b.la. hos Body-sds København og kurser hos Marianne Palm (redaktør på bladet sund-forskning)

kan vi se, hvor vigtigt det er, at de grundlæggende byggesten er til stede, hvis man skal komme af med en kronisk lidelse, eller hvis man dyrker meget sport og er afhængig af, at kroppen restituerer hurtigt.

If nutritional supplements are allegedly so "dangerous," as the FDA, the news media, and even some physicians still claim, then where are the bodies?
Kilde: http://www.orthomolecular.org

Hvordan skal du forholde dig til kosttilskud?

Ud fra dette blogindlæg kan du måske bedre danne dig en mening om, hvorvidt du skal være nervøs for, at kosttilskud er skadeligt.

Hvert år bliver der lavet en rapport af U.S. National Poison Data System, som viser, hvad amerikanerne dør af. Og indtil nu (seneste rapport lavet i 2015) er der ikke påvist et dødsfald pga. kosttilskud. 

The truth: no man, woman or child died from any nutritional supplement. Period. 
Kilde: http://www.orthomolecular.org.

Og det er på trods af, at der i USA er et langt større udvalg af forskellige kosttilskud med nogle højere doser, end dem vi kan købe i Danmark.

(Kilder: U.S national poisen data system http://www.aapcc.org/annual-reports/ og orthomolcular.org)

Forespørgsel

Har du spørgsmål, ønsker eller andet? Så udfyld formularen nedenfor, og vi kontakter dig hurtigst muligt.

Menu
BodyRestart